Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
bezoekers maken kennis met goede houdbaarheid van ras

Open dag Diamantino bij Geert van Rens in Meterik

Woensdag 4 juli bekeken telers, voorlichters en afzetorganisaties het tomatenras Diamantino op het 7 ha grote tomatenbedrijf van G. van Rens B.V in Meterik. Geert koos dit jaar voor het ras Diamantino na vele jaren een ander te hebben geteeld.

Zijn uitgangspunt voor de overstap was:

  • Vruchten met dieprode kleur
  • Sterke groene delen
  • Vlakke trosvorm
  • Hogere productie
  • Goede smaak en houdbaarheid



Geert heeft 17 januari geplant en is gestart met 3 stengels/m2. Als onderstam heeft hij gekozen Maxifort.




In week 10 is er 1 op 8 een stengel bijgemaakt naar eindafstand van 37 cm. Vanaf half februari snoeide Geert op 6 vruchten per tros. Op het moment van de open dag bloeide tros 18-19 en werd geoogst van tros 10-11. Van de bijgemaakte extra stengel werd geoogst van tros 3. Het gemiddeld vruchtgewicht van Diamantino zit over het algemeen tussen de 115 en 125 gram.



De besproken aandachtspunten hadden vooral betrekking op de kracht van Diamantino. Deze moet op een goede manier worden omgezet in productie en een goede regelmaat in trosaanleg. Dit betekent over het algemeen etmalen die hoger liggen dan de meeste andere standaardrassen. Dankzij een bewaarproef maakten de bezoekers kennis met de goede houdbaarheid van Diamantino.
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer