Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aanbod Duitse bonen stijgt langzaam

Het aanbod aan sperzie- en snijbonen uit Duitse productie blijft tot nu toe nog te overzien. Volgens informatie van het Duitse Agrarmarkt Informations-Gesellschaft (AMI) blijven de telersprijzen voorlopig stabiel. Bij de groothandels zijn de prijzen voor stam- en stokbonen de afgelopen dagen ook weer licht gestegen.
 

Halverwege week 25 vroeg men voor Duitse sperziebonen bij de groothandel gemiddeld 3,72 euro per kilo. De gemiddelde groothandelsprijs ligt daarmee circa 18% hoger dan vorig jaar. Bij snijbonen ziet het er ongeveer hetzelfde uit. Deze kosten momenteel bij de groothandel gemiddeld 3,92 euro per kilo en zijn daarmee zelfs bijna 28% duurder dan vorig jaar.
 
De reden van het tot nu toe nog aarzelend op gang komende aanbod zijn de weersomstandigheden. Ook al zijn deze regionaal zeer verschillend, de afgelopen dagen waren lage temperaturen en neerslag overheersend. Voor het seizoensbegin van sperzie- en snijbonen was dit natuurlijk niet optimaal. Deels hebben de planten zelfs onder de lage temperaturen geleden en bloesem afgeworpen. In ieder geval blijft de ontwikkeling van de oogsthoeveelheden nog achter bij de verwachtingen.
 
Het vaste prijsniveau wordt ook ondersteund door de beperkte beschikbaarheid van alternatieven uit Afrika en Zuid-Europa. Deze week zal de oogst in nog meer Duitse teeltgebieden van start gaan. Of dit dan ook met dalende prijzen gepaard zal gaan, hangt vooral af van de verdere ontwikkeling van de temperaturen.
 
 
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer