Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nicoline Vaalburg en Luc Berden in gesprek met consument

Week van de knolselderij op de Floriade

Deze week zullen diverse telers van de knolselderijtelersvereniging hun passie voor hun product bij de duizenden bezoekers van de Floriade overbrengen. In het “Huis van de smaak” werd zowel de laatste knolselderij van het seizoen 2011 als de eerste knolselderij van Nederlandse bodem gepresenteerd bij het publiek.



Deze week werd maandags 18 juni gestart door Nicoline Vaalburg (Zuidschermer) en Luc Berden (Venlo). Met een bord rauwe knolselderijfrieten in de hand, was het een leuke ervaring om in gesprek te gaan met de consument. Vele Nederlandse bezoekers kennen het product alleen van de erwtensoep, terwijl de Duitse bezoekers deze heerlijke veelzijdige groente al ontdekt hebben. In drie talen was een receptenkaart beschikbaar met ideeën zoals vegetarische burger op de barbecue of gewokt met bijvoorbeeld ui en champignons en natuurlijk mag de frisse knolselderijsalade voor de zomer niet ontbreken.

De bezoekers reageerden enthousiast en geïnteresseerd en bedankten Luc en Nicoline voor de tips. Ook voor de vele scholieren was het leerzaam om te zien hoe knolselderij geteeld wordt en te proeven hoe het smaakt.

http://www.knolselderij.com/links
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer