Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe prototype aspergeschiller

Duitsland - Het bedrijf Tenrit Foodtec uit het Duitse Schloß Holte-Stukenbrock
heeft in november tijdens de Expo SE in Karlsruhe, een vakbeurs voor de internationale asperge- en aardbeienbranche, de aspergeschilmachine Tenrit Plus 32 gepresenteerd. „Wij zijn de eersten, die de nieuwe machine testen”, zegt Friedrich Winkelmann, bedrijfsleider van het 'Rahdener Spargel- und Beerenhof'. Sinds 1 april werkt hij met een prototype van Tenrit Foodtec. Met de ervaringen van Winkelmann moeten de klanten van Tenrit overtuigd worden. Tenrit Foodtec zal dit jaar op de vakbeurzen Expo SE, Interaspa en Fruit Logistica vertegenwoordigd zijn met de aspergeschilmachine met de wereldwijd grootste capaciteit.
 
Tenrit Foodtec is voortgekomen uit het in 1967 opgerichte bedrijf CF Tenge-Rietberg metaalverwerking. „Machinebouw was destijds slechts een klein onderdeel van het bedrijf en werd alleen op aanvraag gedaan", zegt Foodtec-bedrijfsleider Axel Schneider. Inmiddels heeft de machinebouw echter een centrale positie binnen het bedrijf gekregen. Foodtec-machines schillen langwerpige groentesoorten zoals wortelen, komkommers en asperges. „Uit de kleine schilmachines is deze grote aspergeschilmachine ontstaan, die 14.400 asperges per uur kan schillen."
 
Het bedrijf van Friedrich Winkelmann in Rahden verkoopt reeds tien procent van de asperges geschild. De trend van geschilde asperges zal zich voortzetten, verwacht Axel Schneider. De gastronomie vraagt inmiddels om verse, maar geschilde en gesneden groenten. De handelsketens bieden bovendien steeds vaker geschilde asperges aan en komen daarmee tegemoet aan de wens van de consument om voor het koken niet veel tijd aan voorbereiding te hoeven besteden.
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer