Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: 788 hectare voor rabarberteelt

In Duitsland wordt 788 hectare grond voor de teelt van rabarber gebruikt. Meer dan 200 hectare hiervan ligt in de deelstaat Rheinland-Pfalz, waarmee deze deelstaat op Nordrhein-Westfalen na het meeste rabarber teelt. Vers geoogste rabarber wordt momenteel vaak naast asperges, aardbeien en vroege aardappelen aangeboden. De groentesoort wordt van april tot juni geoogst.


Rabarber hoort tot de duizendknoopfamilie, stamt oorspronkelijk uit de Himalaya en wordt pas sinds circa 200 jaar in Midden-Europa verbouwd. Zijn stengels worden geschild, gekookt, van suiker voorzien en opgegeten. De bladeren worden niet gebruikt vanwege het hoge gehalte aan oxaalzuren. Rabarber kan ook goed gebruikt worden om jam, compote of andere desserts van te maken. Ingewikkeld in een vochtige doek blijven de stengels meerdere dagen vers.

Rabarber is zeer caloriearm, maar bijzonder rijk aan aan vitamine A, vitamine C en mineraalzouten. Mensen met nier- of galziekten kunnen echter beter geen rabarber eten.

Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer