Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Column Peter Damen, KCB

"Dit jaar nauwelijks staartjes in paprika's gezien"

Onlangs bladerde ik door de columns van voorgaande jaren uit deze periode. In 2009 schreef ik over de veel voorgekomen al dan niet afgebroken staartjes in de paprika’s. Dat was in het voorjaar van 2009 een groot probleem en leidde tot veel irritaties en afkeuringen. Dit jaar hebben we ze nauwelijks nog gezien. Veel partijen hadden helemaal geen last van staartjes. Sommige telers hadden tijdig en goed gewreven en maar slechts een enkele keer moest hiervoor worden afgekeurd. Een flinke stap vooruit! Het tweede zetsel is nu volop in productie en dat geeft een goed blok paprika’s met een prima presentatie en houdbaarheid.

In dezelfde column was ik toen niet zo positief over losse tomaten. De ronde tomaten waren vaak te licht van kleur en vleestomaten soms te plat. Dat was nu veel beter, wellicht ook wat veroorzaakt door het koude voorjaar. De trostomaten waren toen, net als nu, prima. Buiten een beschadiging waren er geen gebreken te vinden en verkoopt het product zichzelf. De vleestomaten zijn nu nog wel platter dan later in het seizoen, maar dit is nauwelijks storend. Opmerkelijk was, dat ik in week 21 nog diverse partijen buitenlandse tomaten zag, van klein formaat. Deze waren nog van een beste kwaliteit. Een heel enkele keer een gescheurd vruchtje.

IJsbergsla is er al weer volop. Hoewel er nog steeds Spaanse ijsbergsla op de markt staat, zijn we toch wel weer blij met de Nederlandse uitvoering. De Spaanse begint echt aan het eind te raken met veel roodverkleurde nerven en slap omblad, terwijl de Nederlandse sla vers is en redelijk gevuld. De opbouw en compactheid is nog niet top, maar dat zal ongetwijfeld snel het geval zijn.

Bron: Peter Damen, KCB
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer