Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chip controleert rijping van fruit

Imec en Holst Centre hebben een single-chip electrochemische sensor gedemonstreerd, die ethyleen kan detecteren in hoeveelheden vanaf of 200 ... 300 ppb (parts per billion). Daarmee zijn kleine en goedkope ethyleendetectiesystemen te maken voor toepassing in de distributie en detailhandel van fruit.

Ethyleen is een gasvormig plantenhormoon, dat wordt geproduceerd door fruit en dat verantwoordelijk is voor de rijping. Het wordt ook in hoge concentraties (~1000 ppm) over opgeslagen fruit gesproeid om het sneller te doen rijpen, zodat het eetbaar is als het de consument bereikt. Goedkope en nauwkeurige ethyleensensoren zouden een betere beheersing van dat proces mogelijk maken en afval bij distributeurs en de detailhandel voorkomen. De huidige ethyleendetectiesystemen zijn dure, grote laboratoriuminstrumenten, die niet geschikt zijn voor deze toepassing.

Klik hier voor het volledige artikel
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer