Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oostenrijks vruchtgroentenseizoen van start

Vanaf nu zijn er in Oostenrijk weer tomaten, komkommers, paprika's en courgettes uit binnenlandse teelt verkrijgbaar. Lievelingsgroente nummer 1 onder de Oostenrijkers is nog steeds de tomaat. Oostenrijkers eten jaarlijks zo'n 31.403 ton tomaten ter waarde van circa 80 miljoen euro. Op de tweede plaats staan de groene, gele, rode en oranje paprika met een omzet van circa 53 miljoen euro of 16.340 ton.


Maar niet alleen de marktcijfers laten de grote populariteit van tomaten zien. Een vorig jaar uitgevoerd onderzoek van RollAMA, Oostenrijks grootste huishoudpanel in de levensmiddelensector, wijst hetzelfde uit. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat elke tweede Oostenrijker de tomaat als zijn of haar absolute lievelingsvruchtgroente ziet. Komkommers en paprika's haalden respectievelijk de tweede en derde plaats.

Tomaten, komkommers, paprika's, courgettes, aubergines en pompoenen maken samen qua waarde 41% van de totale verse groentemarkt uit. Bladgroenten maken 13% van de markt uit en Oostenrijkse keukenklassiekers zoals wortelgewassen of uien dragen elk zo'n 10% aan de groenteomzet bij. In het biosegment doet vooral de courgette het goed. Terwijl gemiddeld zo'n 8,7% van de vruchtgroenten biologisch geteeld wordt, wordt bijna 1 op de 3 courgettes biologisch geteeld.

Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer