Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: Spinazieverkoop groeit: 42.000 ton in 2011

Spinazie is een van de meest verkochte groentesoorten, zowel vers als ingevroren. Volgens een aankoopobersvator in Cesena kochten 13,4 miljoen gezinnen in 2011 spinazie. Dat is 55,3% van de families in Italië. Samen kochten zij voor €100 miljoen 42.000 ton, gemiddeld 3,1 kilo per gezin per jaar. Meer dan de helft van de producten is diepgevroren spinazie, die dankzij de invriestechniek het hele jaar door gegeten kan worden.

De spinazieteelt spreidt zich over 5.800 hectare in heel Italië, maar de regio Emilia-Romagna heeft de ideale weersomstandigheden voor de teelt. In 2010 werd daar op 945 hectare geoogst. 

Loris Cappelli uit Cesenate is een welbekende spinazieteler, die zich richt op de diepvriessector. Dit jaar verbouwde hij ongeveer 8 hectare spinazie en over een paar dagen gaat de oogst van start. "Er zijn twee oogstperiodes per jaar met verschillende zaaiingen in het voorjaar en najaar. Als alles meezit, kan ik 20.000 pond per hectare produceren." De prijzen hangen af van de classificatie en liggen tussen de€0,13 en€0,21 per kilo - classificatie gebeurt op basis van steellengte of hoeveelheid bladeren. De prijs is het best bij spinazie met veel bladeren en een korte steel.

Cappelli is een partner van de Orogel Groep, aan wie hij zijn producten, bestemd voor de diepvries, verkoopt. "Samen met onze partners, waarvan 80% afkomstig is uit Emilia Romagna, produceren wij van maart tot mei in Emilia Romagna en van oktober/november tot maart in Sailicata en Apulia," zegt Luca Paglicacci, marketingmanager van Gruppo Orogel. "We manipuleren de producten en vriezen ze in, direct als ze in de fabriek komen."
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer