Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Handboek voor Britse kiemgroententelers

In het Verenigd Koninkrijk is er een handboek met richtlijnen voor de productie van kiemgroenten uitgegeven dankzij een initiatief van het Fresh Produce Consortium in samenwerking met de Food Standards Agency.

De ‘Guidance for food business operators on the hygienic sourcing, production and safe handling of ready to eat sprouts’ biedt advies om het risico op besmetting te verkleinen en is uitgegeven naar aanleiding van de E.coli O104:H4 uitbraak van afgelopen jaar.

'De richtlijnen gaan vooraf aan de invoering van aanvullende wettelijke EU-controles. We hopen dat dit het vertrouwen van de consument in de sector zal versterken,' zo vertelt Nigel Jenney, CEO van het Fresh Produce Consortium. 'De kiemgroentensector is blij dat ze dit initiatief hebben ondernomen en we willen iedereen in de sector aanmoedigen om de richtlijnen ter harte te nemen.' Het handboek is gratis voor FPC-leden en is beschikbaar via het Fresh Produce Consortium; email: [email protected]

 
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer