Open Heart Cos is een nieuw slatype met stevige nerven en lange, uniforme bladeren. Deze eigenschappen brengen voordelen met zich mee voor de gehele keten. Doordat de sla niet kropt kunnen telers de bladeren machinaal oogsten en in de fabriek kan de sla zeer efficiënt worden verwerkt. Bovendien zorgen de stevige nerven van de sla voor een hele zoete smaak en een lange houdbaarheid: belangrijke voordelen voor retailer en consument.
Doordat de sla niet kropt, onderscheidt Open Heart Cos (rechts) zich duidelijk van traditionele cos-sla.
Ketensamenwerking
Sandwichproducent Greencore ontdekte Open Heart cos op het demoveld van Rijk Zwaan en startte een ketensamenwerking met Rijk Zwaan, teeltbedrijf Valefresco en verwerkingsbedrijf Hazeldere. Als gevolg is Open Heart Cos nu een fundamenteel ingrediënt in veel van Greencore’s sandwiches, verkocht door retailer Marks & Spencer, en is het succesvolle project genomineerd voor een van de ‘Sammies Awards’.Lekkere en gezonde sandwiches
Rijk Zwaan UK’s Country Manager Gerard van der Hut is erg trots op de nominatie. ‘’Het unieke aan Open Heart Cos is dat er zóveel sterke eigenschappen samen komen in één product. Het had echter nooit zo’n succes kunnen worden zonder de betrokkenheid van de hele keten. Dankzij samenwerking en informatie-uitwisseling hebben we met elkaar kunnen bijdragen aan lekkere en gezonde sandwiches die perfect aansluiten bij de wensen van zowel retailers als consumenten. Deze nominatie is voor ons een bevestiging dat we op deze manier moeten blijven werken.”De Sammies Awards zijn een initiatief van de British Sandwich Association (BSA). De BSA Technical Excellence Award heeft als doel om de sandwichindustrie te stimuleren om systemen en werkmethoden te blijven verbeteren.
Voor meer informatie:
Rijk Zwaan
www.rijkzwaan.com