Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Franse champignontelers hebben last van concurrentie uit Oost-Europa

In een interview zegt Didier Motte, directeur van champignonproducent Ferme de la Grontière, veel concurrentie te hebben met landen uit Oost-Europa en met name uit Polen. De personeelskosten zijn daar veel lager dan in Frankrijk. Bovendien is er geen label dat de champignons de Paris beschermt, waardoor deze overal geteeld kunnen worden.

Champignons worden met name in de winter geconsumeerd, omdat ze veel gegeten worden bij feestmaaltijden. In het weekend worden er ook meer champignons verkocht. Het bedrijf ziet verder een toename van de consumptie van rauwe champignons voor in salades of op de barbecue.

Ferme de la Gontière, opgericht in 1961, is na France Champignons de grootste champignonproducent van Frankrijk. Hoewel ze dus veel met concurrentie heeft te maken, ziet de directeur de toekomst niet somber in. “We zijn een bekend merk. We baseren ons op de versheid en de kwaliteit van ons product”.

Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer