Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zwitserland: Groenteconsumptie neemt licht toe

De Zwitserse consument at het afgelopen jaar gemiddeld 118,15 kg groente, 1,81 kg meer dan in 2010. De meest geliefde groentesoort onder de Zwitserse bevolking was de tomaat. Men at hier gemiddeld 8,33 kg per persoon van. Daarna volgden wortelen (8,27 kg), ijsbergsla (4,72 kg) en Spaanse peper (3,98 kg).

De binnenlandse groenteproductie bedroeg 437.875 ton, zo'n 10% (+37.902 ton) meer dan in 2010. De stijging van de groenteproductie ligt aan de ene kant aan het feit dat het teeltgebied met 726 hectare toenam naar 15.465 hectare en is aan de andere kant te danken aan de klimatologische groeiomstandigheden, die het afgelopen jaar optimaal waren. Wortelen werden het meest geproduceerd (61.692 ton), gevolgd door uien (26.124 ton) en tomaten (24.702 ton).

De groente-import daalde het afgelopen jaar in Zwitserland met zo'n 2% naar 541.733 ton, zo blijkt uit cijfers van de Schweizerische Zentralstelle für Gemüsebau und Spezialkulturen (SZG). Spaanse pepers werden het meeste geïmporteerd (30.712 ton), gevolgd door meloenen (30.712 ton) en tomaten (28.280 ton).
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer