Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
vergelijkbaar volume met vorig jaar geraamd

Duitse aspergeoogst in volle gang

In Duitsland is het aspergeseizoen van dit jaar al in volle gang. De voorjaarsachtige temperaturen midden maart en de teelt onder folie hebben ervoor gezorgd dat er ondanks de kou tijdens Pasen, inmiddels genoeg inheemse asperges uit de volle grond op de Duitse markt zijn, zo verklaarde de Beierse minister Brunner.

Asperges vormen een belangrijk deel van de groenteteelt in Bayern. Er wordt hier een areaal van bijna 2.600 hectare voor de aspergeteelt gebruikt. Volgens het Beierse ministerie van Landbouw oogstten de Beierse aspergetelers vorig jaar 12.250 ton asperges, een recordoogst. De gemiddelde oogsthoeveelheid per hectare lag op circa 6 ton. Het gebied rondom Schrobenhausen is de belangrijkste productieregio binnen de deelstaat. Daartoe horen ook de regio's Pfaffenhofen, Neuburg an der Donau, Pörnbach en Aichbach-Friedberg.

Duitse consumenten eten gemiddeld 1,5 kg asperges per jaar. Daarbij kiezen ze in toenemende mate voor asperges uit eigen land. In 1993 werd 40% van de in Duitsland verkochte asperges geïmporteerd. In 2011 lag dit percentage op nog maar 17%. Volgens cijfers van het Zentralverband Gartenbau (ZVG) werd er vorig jaar in Duitsland in totaal 100.000 ton asperges geproduceerd. Als de weersomstandigheden goed meewerken, kan er voor 2012 op een oogst van gelijke grootte gerekend worden.


Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer