Duitse aspergeoogst in volle gang
Asperges vormen een belangrijk deel van de groenteteelt in Bayern. Er wordt hier een areaal van bijna 2.600 hectare voor de aspergeteelt gebruikt. Volgens het Beierse ministerie van Landbouw oogstten de Beierse aspergetelers vorig jaar 12.250 ton asperges, een recordoogst. De gemiddelde oogsthoeveelheid per hectare lag op circa 6 ton. Het gebied rondom Schrobenhausen is de belangrijkste productieregio binnen de deelstaat. Daartoe horen ook de regio's Pfaffenhofen, Neuburg an der Donau, Pörnbach en Aichbach-Friedberg.
Duitse consumenten eten gemiddeld 1,5 kg asperges per jaar. Daarbij kiezen ze in toenemende mate voor asperges uit eigen land. In 1993 werd 40% van de in Duitsland verkochte asperges geïmporteerd. In 2011 lag dit percentage op nog maar 17%. Volgens cijfers van het Zentralverband Gartenbau (ZVG) werd er vorig jaar in Duitsland in totaal 100.000 ton asperges geproduceerd. Als de weersomstandigheden goed meewerken, kan er voor 2012 op een oogst van gelijke grootte gerekend worden.