Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Het Zwitserse slaseizoen is begonnen

Het voorjaar is weer begonnen en de knapperige sla van Zwitserse groenteproducenten is alweer verkrijgbaar. Het seizoen verloopt zoals verwacht, ondanks een koudegolf in februari. Dankzij het goede weer van de afgelopen weken worden momenteel de eerste Zwitserse slasoorten geoogst. Of het nou gaat om de soort Lollo, Lattich of Batavia, de verse slasoorten zorgen weer voor kleur op het bord en knapperige voorjaarsversheid. Vanaf mei zal vervolgens ook de eerste Zwitserse ijsbergsla weer ter beschikking staan.



De Zwitserse slaproducenten hadden tijdens de wintermaanden veel te doen en oogstten doorlopend de geliefde 'Nüsslisalat' veldsla. De keuze aan slasoorten uit Zwitserland is in de koude tijd van het jaar echter beperkt, de eerste sla uit de volle grond ligt pas eind april in de winkels. Dankzij de goede weersomstandigheden kan er nu al kwalitatief hoogstaande, knapperige sla geoogst worden. Maar ook de eerste radijsjes liggen al in de winkels, ideaal om met de verse sla te combineren.

Zwitserse sla kan de consument herkennen aan het waarmerk 'Suisse Garantie' op de verpakking. Dit waarmerk garandeert dat het product in Zwitserland met oog voor het milieu is geproduceerd zonder gebruik te maken van gentechnisch veranderde planten. Het waarmerk geeft ook aan dat het product streng is gecontroleerd.


Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer