Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: Hogedrukbehandeling voor besmette pepers

Amerikaanse onderzoekers van de Universiteit van Delaware hebben een behandeling ontwikkeld die het mogelijk maakt om salmonellabacteriën in hete pepers te doden. De onderzoekers hebben een techniek ontwikkeld, die met de inzet van een hoge druk behandeling salmonella doodt in de peper.

Testen op een met salmonella besmette peper hebben bewezen dat de behandeling goed werkt. Na de hoge druk behandeling waren er op geen enkele wijze nog salmonella bacteriën waar te nemen. "Deze studie laat zien dat de behandeling met hoge druk erg efficiënt is en gunstig kan zijn voor de pepers die bestemd zijn voor directe consumptie. De resultaten van deze studie zullen zeer gunstig zijn voor de AGF-branche en de verwerkende industrie", aldus een onderzoeker.

Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer