Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

DuurzamerEten.nl toont verduurzamingsactiviteiten agrofoodketen

De Stichting Ketensamenwerking Verduurzaming Voedsel lanceert vandaag de website www.DuurzamerEten.nl. De website is het resultaat van een unieke samenwerking tussen de verschillende schakels in de agrofoodketen en het ministerie van EL&I, verenigd in het Platform Verduurzaming Voedsel. Diverse bedrijven zullen via de site laten zien wat zij doen om hun producten en processen duurzamer te maken. Deelnemende bedrijven zijn telers, fabrikanten, supermarkten, cateraars en de horeca.

www.DuurzamerEten.nl is uniek in Europa omdat het een centraal portaal is waarin alle schakels in de keten terug te vinden zijn. Aan de hand van negen thema’s van verduurzaming (water en bodem, energie, biodiversiteit, emissies naar de lucht, arbeid, eerlijke handel, dierenwelzijn, transport en grondstoffen en reststromen) beschrijven bedrijven in eigen woorden hun inspanningen, ambities en resultaten. De website bevat geen ranking van bedrijven of producten, maar biedt bezoekers helder inzicht in de verduurzamingsprocessen die gaande zijn in land- en tuinbouw, voedingsindustrie, supermarkten, horeca en catering.



De eerste initiatieven van bedrijven zijn al te zien op www.DuurzamerEten.nl. De komende tijd gaan de koepelorganisaties LTO, FNLI, CBL, Veneca en KHN al hun leden stimuleren deel te nemen. Ook wordt samenwerking gezocht met andere initiatieven, bijvoorbeeld met www.iens.nl, waarbij de duurzaamheidsinformatie, die restauranthouders willen verstrekken, eenvoudig op beide websites te vinden is. De website wordt de komende tijd via o.a. een internetcampagne onder de aandacht van bedrijfsleven en consumenten gebracht.

Het ministerie van EL&I werkt in het Platform Verduurzaming Voedsel samen met de koepelorganisaties om het verduurzamingsproces in de agrofood-keten te versnellen. Met de lancering van de website www.DuurzamerEten.nl heeft het Platform een belangrijke stap gezet om de transparantie van dit verduurzamingsproces te bevorderen. Het ministerie hecht grote waarde aan deze transparantie en heeft daarom een actieve bijdrage geleverd aan de totstandkoming van de website. Ook op langere termijn blijft de ambitie om de transparantie stap voor stap verder te ontwikkelen. Het is verheugend te constateren dat steeds meer marktpartijen daaraan meewerken en dat het Nederlandse bedrijfsleven de voorloper in Europa wil blijven.

Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer