Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duits aspergeseizoen eerder begonnen

Voor wie het aspergeseizoen niet vroeg genoeg kan beginnen, is 2012 een goed jaar. De Duitse Landvolk-Pressedienst heeft namelijk meegedeeld dat het aspergeseizoen dit jaar eerder van start gaat dan in voorgaande jaren. De oorzaak hiervan is de late koudegolf. Want terwijl de koude temperaturen op veel plaatsen het graanzaad liet verdrogen, deed de koudegolf de asperges juist goed. Deze bevonden zich toen namelijk in een rustfase. Wanneer het aansluitend warmer wordt, worden de asperges wakker en lopen ze des te harder uit. Dietrich Paul, voorzitter van de vereniging voor aspergetelers in Niedersachsen, is optimistisch: „Ik geef weliswaar niet graag prognoses, maar als het weer meewerkt hebben we met Pasen asperges." Daarmee bedoelt hij asperges die geteeld werden in markante aspergetunnels. Asperges uit verwarmde teelt zijn nu al verkrijgbaar.

Asperges bevatten veel asparagine en kalium en hebben daardoor een vochtafdrijvende werking. Bovendien brengen asperges dankzij hun voedingsvezels de spijsvertering op gang. Terwijl de consumenten in continentaal Europa bijna uitsluitend witte asperges eten, is dit in bijvoorbeeld de VS of Groot-Brittannië anders. Hier staan alleen de groene asperges op het menu. Groene asperges zijn iets zachter en worden korter gekookt.


Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer