Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste Hollandse Coeur de Boeuf en Red Egg tomaten beschikbaar bij The Greenery

Vanaf vandaag zijn bij The Greenery in Barendrecht de eerste Hollandse Coeur de Boeuf en Redd Egg tomaten beschikbaar. De Coeur de Boeuf tomaten zijn aangeleverd door Greeneryteler Nico Duijvestijn uit Honselersdijk. De Red Egg tomaten zijn aangeleverd door telersgroep Red Fresh van The Greenery.



Red Egg

Tijdens de Fruit Logistica 2012 introduceerde The Greenery een nieuwe variëteit pruimtomaat: de Red Egg. De Red Egg wordt nu al gezien als dé pruimtomaat voor de komende jaren, dankzij het onderscheidend vermogen in de vele toepassingsmogelijkheden van het product. De tomaat is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de telersgroep Red Fresh van The Greenery: Themato, Nico Duijvestijn en Fred van Zeyl. Nico Duijvestijn: "De eerste oogst Red Egg tomaten is erg goed. De tomaat is vol, stevig en de smaak wordt door smaakpanels als zeer goed gewaardeerd. De langere vorm is nu al te zien, maar deze wordt nog beter naarmate de oogst vordert." De Red Egg wordt tot en met half november geoogst.

Coeur de Boeuf

De hartvormige Coeur de Boeuf tomaat is sterk geribbeld en onderscheidt zich door haar volle vruchtvlees en matige sap- en zuurgehalte. Anders dan bij traditionele tomaten is deze tomaat al eetbaar als de schil nog groen is. Het rijpingsproces van de Coeur de Boeuf begint namelijk van binnen naar buiten. Nico Duijvestijn: “We telen de Coeur de Boeuf nu al vier jaar, maar de tomaat is nog nooit zo bijzonder mooi geweest: groot, perfecte kleur en een mooie glans. Kwaliteit is de continue factor van ons bedrijf. Wij investeren in kwaliteit, maar ook onze ervaring maakt, dat wij tomaten telen van een hoogwaardige kwaliteit.” De Coeur de Boeuf wordt tot en met begin december geoogst.

Voor commerciële en productinformatie, kunt u contact opnemen Ronald van de Berg, Verkoper Vruchtgroenten The Greenery, tel: 0180 180 657 975 of e-mail: [email protected]
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer