Kropsla:
Aanvoer: Maart garandeert ruime aanvoer van kropsla. Van 2 miljoen stuks in week 9 groeit het volume naar een piek tot 3,5 miljoen stuks in week 13.Prijs: De prijzen voor de kropsla liggen in de eerste weken van 2012 hoger dan in januari 2011.
Prei:
Aanvoer: In week 9 leveren de producenten nog 1.5 miljoen kg. Daarna volgt een geleidelijke afname van de productie met in week 13 nog 1 miljoen kg.Prijs: de preiproducent ontving in januari een lagere prijs voor zijn product dan in dezelfde maand in 2011. Vanaf week 5 gingen de prijzen wel lichtjes de hoogte in.
Witloof:
Aanvoer: Het witloofseizoen zit volop op kruissnelheid. In de weken 9 tot 13 verwachten de LAVA-veilingen 1,2 miljoen kg per week.Prijs: In de periode van januari tot begin februari werd witloof aan een iets lagere prijs geveild dan in dezelfde periode in 2011.
Rode kool
Aanvoer: Het aanbod kent een terugval. Dat betekent nog 50.000 tot 60.000 stuks in de weken 9 t/m 13.Prijs: Rode kool kreeg in januari en begin februari een lagere prijs dan in januari 2011.
Witte kool
Aanvoer: De ruime aanvoer houdt aan. In de weken 10 t/m 13 wordt zo'n 130.000 tot 190.000 stuks per week aangeboden.Prijs: de prijs voor witte kool lag in de eerste weken van 2012 veel lager dan in januari 2011.
Chinese kool
Aanvoer: In week 10 t/m 13 wordt er 20.000 à 25.000 stuks per week geleverd.Prijs: De producenten kregen in januari een veel lagere prijs in vergelijking met januari 2011. Vanaf week 5 steeg de prijs lichtjes voor Chinese kool.
Bloemkolen
Aanvoer: Vanaf maart is er Belgische bloemkool uit serreteelt te koop. Het gaat om een beperkt aanbod.Knol selderij
Aanvoer: In de weken 10 t/m 13 schommelt de aanvoer tussen 100.000 tot 150.000 stuks.Prijs: De prijs in januari valt opmerkelijk lager uit dan in dezelfde periode 2011.
Veldsla:
Aanvoer: In de weken 10 t/m 13 wordt tussen 40.000 en 50.000 kg per week geleverd.Prijs: In januari kreeg veldsla een gevoelig lagere prijs dan in januari 2011. Vanaf begin februari stegen de prijzen fors. Het gemiddelde blijft wel onder het gemiddelde van januari 2011.
Losse tomaten
Aanvoer: In week 9 kan de handel op een beperkt aanbod van 80.000 kg tomaten uit belichte teelt rekenen. De productie komt in de volgende weken op gang en groeit aan tot 500.000 kg in week 13.Trostomaten
Aanvoer: In week 9 worden er kleine volumes op de LAVA-veilingen vermarkt, zo'n 70.000 kg. Daarna gaat het snel naar een eerste piek met 500.000 kg in week 13.Paprika:
Groene: Het paprikaseizoen komt stilaan in een stroomversnelling van 50.000 stuks in week 9 klimt de productie naar 150.000 kg per week in week 13.Rode: Het nieuwe seizoen start in week 9 met een beperkt volume van 50.000 kg. De LAVA-veilingen verwachten al een verdubbeling rond week 13.
Gele: de eerste gele paprika's komen rond week 12 met 20.000 kg. In week 13 is dat al 100.000 kg.
Aubergines:
Aanvoer: De producenten leveren 40.000 kg per week vanaf week 9 en men verwacht een flinke groei in de volgende weken. In week 13 bedraagt de aanvoer al 200.000 kg.Komkommers:
Aanvoer: De productie groeit flink aan tot 1 miljoen stuks in week 8 en 9. In de daaropvolgende weken komt er al meer dan een verdubbeling. Rond week 13 leveren de producenten 2,5 miljoen stuks.Prijs: Bij de start van het komkommerseizoen werden hogere prijzen opgetekend dan in januari 2011.
Courgette:
Aanvoer: Vanaf week 9 kan de handel met de nieuwe oogst worden bevoorraad. De geringe aanvoer van 20.000 stuks bij de start gaat daarna rustig in stijgende lijn tot 150.000 stuks in week 13.Bron: Flandria Mail