Trinidad Moruga is de heetste peper
De Trinidad Moruga Scorpion is geen peper, die je lekker door je salsasaus roert. Hij is zo scherp, dat je een zeer geoefende pepereter moet zijn om hem aan te kunnen en koks die ermee werken, moeten handschoenen aan als ze de peper verwerken. Volgens één van de onderzoekers van het instituut is het een 'geniepige peper' omdat hij eerst mild lijkt en dan steeds scherper wordt in de mond.
Nieuwe kampioen
De Trinidad Moruga volgt daarmee de Naga Jolokia op, die als heetste peper in het Guiness Book staat. Hoe heet een peper is, is af te lezen op de Scovilleschaal. Bij een waarde van 500 tot 1000 ervaren mensen een gerecht als scherp. Jalapeñopeper scoort tussen de 2500 en 8000 eenheden op de schaal. De Trinidad Moruga Scorpion scoort meer dan 1,2 miljoen eenheden op de Scovilleschaal. Sommige exemplaren zelfs boven de 2 miljoen.
Volgens het instituut is het de eerste keer dat op deze manier wetenschappelijk onderzoek is gedaan naar pepers. De onderzoekers plantten van alle bekende hete soorten 125 planten en bepaalden in het lab de hoeveelheid capsaïcine, de stof die peper heet maakt. De pepers waren zo scherp, dat de studenten die ze oogstten, vier paar latex handschoenen per keer verbruikten. De capsaïcine vrat door de handschoenen heen.
Bron: rtlnieuws.nl