Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Goede prijzen houden nog wel een tijdje aan"

"Minder aanvoer Spaanse paprika's door mooi weer maand geleden"

Tholen - Het Spaanse groentenseizoen begon matig in oktober/november maar midden januari was sprake van een verbetering en aantrekkende prijzen. Nu is dat weer het geval. "Ook de verkoop verloopt niet slecht", vertelt een Belgische importeur. "Al merken we wel dat de dagmarkt deels afhaakt vanwege de kou."

"De prijzen van de paprika's liggen rond de 8/9 euro. De gele liggen zelfs nog op een hoger prijsniveau. Bij de aubergines is het sterk afhankelijk van de maat, maar hier wordt ook 8/9 euro voor betaald. Ook de courgettes zijn aan de prijs."

Er komen op het moment minder volumes uit Spanje. De oorzaak daarvan ligt volgens de handelaar niet alleen aan het koude weer. "Het is al vanaf het begin van het seizoen tot tien dagen terug mooi weer geweest in Spanje. Logischerwijs werd er toen meer geknipt en is de productie vooruitgeschoven. Daarom zijn er nu minder paprika's." Bij de courgettes is de hoofdoorzaak wel het weer. "De lagere aanvoer van courgettes heeft wel voornamelijk te maken met het koude weer dat we nu hebben in Spanje. Als het weer zal verbeteren komen er weer grote aantallen."

De paprika's van eigen bodem beginnen ook langzaamaan te komen. Toch verwacht de importeur daar niet op korte termijn last van te hebben. "Ik denk dat deze goede prijzen nog wel een tijdje aan gaan houden." Hij geeft aan nog zeker 1,5 maand door te willen gaan met de Spaanse groenten. "Toch is dat ook weer moeilijk om precies aan te geven. Het ligt aan allerlei factoren: de kwaliteit, de vraag en of de markt het toelaat."

Gerelateerde artikelen → Zie meer