Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De Duitse groentenoogst van 2011 was zeldzaam goed

Zo veel groenten als in 2011 werden er in Duitsland al lang niet meer geoogst. Op een totaal areaal van circa 107.000 hectare werden allerlei soorten groenten geteeld. Volgens het Duitse Centraal Bureau voor de Statistiek werd er in 2011 in totaal 3,38 miljoen ton groente geoogst. Dat is zo'n zeven procent meer dan de gemiddelde oogstopbrengst van de afgelopen zes jaar. Hoeveel hiervan echter ook bij mensen op het bord is beland, is nog onduidelijk.

Vanwege de EHEC-crisis kon een deel van de groentenoogst van 2011 niet verkocht worden. Dat gold met name voor sla, komkommers en tomaten. Er werd namelijk uit voorzorg voor het eten van deze groentesoorten gewaarschuwd, wat later overigens ten onrechte bleek te zijn. Omdat dit allemaal tijdens de hoofdoogsttijd plaatsvond, kan er alleen maar gespeculeerd worden welke hoeveelheden er al op het veld vernietigd werden of gebruikt werden als bemesting of dierenvoer.

Tomaten zijn wel Duitslands' lievelingsgroente met een consumptie van 25 kilogram per jaar per hoofd van de bevolking. Daarnaast staat de komkommer met een consumptie van 7 kg per persoon per jaar op de vierde plaats in de ranglijst. Bruikbare cijfers zullen waarschijnlijk pas in de zomer van 2012 beschikbaar zijn.

Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer