Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe teelttechniek geeft Spaanse artisjokkenteelt voorsprong

In Murcia is een nieuwe teelttechniek voor artisjokken ontwikkeld. Met deze 'vitro-teelttechniek' wordthet produceren van gezonde en kwalitatieve artisjokplanten mogelijk, die krachtiger engelijkmatiger zijn met een hogere productie en een kleinere hoeveelheid uitval. "Ons departement werkt er al jaren aan om de artisjokteelt teverbeteren. Wij zijn de pioniers in het toepassen van "in vitro"teelttechnieken", benadrukte Adrián Martínez, directeur van IMIDA. 

De regio Murcia isde grootste artisjokproducent in Spanje en een van de belangrijksteteeltgebieden van de wereld. In 2011 werd 9.000 hectare beplant, waarvan 98%van het ras Tudela White met een gemiddelde productie van 18.000 kg perhectare en een totale productie van 153.000 ton. 

Concurrentie vanuitMarokko, Tunesië, Egypte, Chili, Peru en China moedigde de start aan van een onderzoek over verbetering van de productie en handel van deze artisjok, zowelvoor versmarkt als de industrie.

Volgens Martínez is het doel van hetintroduceren van nieuwe teeltmethoden dat Spanje deinternationale markt met een breder aanbod kan bedienen. 

 
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer