Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kassenbouwer Bulneth failiet, curator verdenkt directie van wanbeleid

De curator in het faillissement van kassenbouwer Bulneth in Poeldijk heeft voor 8 miljoen beslag gelegd op vastgoed van de oude eigenaren. Curator Jos Reuser verdenkt de directie van het bedrijf ervan aanbetalingen van klanten voor priv├ędoeleinden te hebben gebruikt. Daarmee zouden ze zich schuldig hebben gemaakt aan wanbeleid. Bulneth-directeur Marc de Gier doet de beschuldiging van de curator af als 'klinkklare onzin'.

Volgens Reuser heeft Bulneth een schuld opgebouwd van 6 miljoen euro. Daar komt nog 2 miljoen bij door het bankroet van een zusterbedrijf, Bulneth Holland. Gedupeerden zijn vooral leveranciers van glas en staal, naast onderaannemers die projecten voor Bulneth in uitvoering hadden. De Belastingdienst heeft nog een vordering van naar schatting 1 miljoen euro.

Bulneth is in 1920 opgericht door de familie De Gier en legde zich toe op kassenbouw in Oost-Europese landen. De laatste jaren konden veel klanten de financiering niet rond krijgen en nam de orders sterk af.

bron: Financi├źle Dagblad,
Publicatiedatum: