Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ruim 100 gasten op tweede seminar Greenportkas Venlo

Vrijdag 13 november j.l. werd op het bedrijf van Sunny Tom tomatoes het tweede seminar gehouden over het project Greenportkas Venlo. Er werden meer dan honderd gasten uit de overheid, tuinbouw- en aanverwante sectoren.



Wouter Verkerke van Wageningen UR Glastuinbouw gaf een presentatie over de mooie resultaten welke met het nieuwe systeem zijn behaald. Geschat is dat de meer opbrengst zo’n 20% is in de nieuwe kas, door semigesloten telen. Ook het gebruikte ras lijkt zich bij deze vorm van telen prima te voelen. De kwaliteit en smaak van het produkt waren het hele jaar door uitstekend.

Scheuten Glas hield een presentatie over de ontwikkelingen rondom hun nieuwe isolerende glas. Scheuten Glas ontwikkelt een nieuw kasconcept en beproeft dit in de praktijk op het bedrijf van Sunny Tom tomatoes.

Vanuit het Ministerie van Economische Zaken was Renée Bergkamp, DG Ondernemen en Innovatie, onze gast. Zij hield een betoog over innovatie. Zij benadrukte het feit dat Nederland nog steeds een voorsprong heeft op glastuinbouw gebied en dat we met z’n allen moeten zorgen dat we deze ook behouden. De Greenportkas Venlo is een goed voorbeeld van hoe we dit kunnen doen.

Vanuit het Groenten en Fruit Bureau benadrukte directeur Jack Stroeken dat het erg belangrijk is om vertrouwen bij de klant op te bouwen, als we de toekomst van de Nederlandse tuinbouw safe willen stellen. Belangrijk is vertrouwen in de hele sector en niet alleen in één bedrijf. Hij gaf aan wat daar voor nodig is en wat het Groenten en Fruit Bureau doet om dit te bereiken.

Aan het einde van de middag werd er volop genetwerkt en konden de gasten genieten van frontcooking door chefkok Mario Roberti. Hij bereide samen met zijn collega de heerlijkste Sunny Tom hapjes voor de gasten.

Bron: Greenportkas

Middels onderstaande link kunt u het inhoudelijke verslag, ‘The Lessons Learned 2009’ over het onderzoek van Wageningen UR Glastuinbouw in de Greenportkas Venlo 2009 downloaden. 
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer