Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zongedroogde tomaten uit Nevele

Chef Dirk Boelens haalt zijn zongedroogde tomaten niet via een importeur naar Vlaanderen, maar hij rijdt daarvoor gewoon richting Nevele. Daar hebben vader Johan en zonen Herman en Dirk Vlaemyck een glastuinbouwbedrijf met tomaten. De hoofdactiviteit is het kweken van sappige 'gouden appels'.

Sinds enige tijd maken ze echter ook zongedroogde tomaten. 'Daarvoor gebruiken we een bakkersoven waar de tomaten ongeveer zes uur in drogen', legt Herman uit. 'Daarna wordt er oregano en basilicum aan toegevoegd. Het is dus een heel zuiver product zonder bijvoorbeeld olijfolie. De tomaten worden daarna vacuüm verpakt in doosjes van honderd gram en verkocht aan 2,5euro.'

Wie zelf eens wil proeven, moet koers zetten naar de Nieuwekerkstraat8 in Nevele. Op maandag, woensdag en vrijdag kan men er als particulier binnen tussen acht en twaalf uur in de voormiddag en vanaf half twee tot zes uur in de namiddag.

Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer