Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Arno Jonker: "Moeilijke afzet gaat ons niet in koude kleren zitten"

Eerste teeltseizoen Gesloten Kas BiJo teelttechnisch naar tevredenheid verlopen

Tholen - Het eerste teeltseizoen van de biologische komkommers, tomaten en paprika's in de 3 hectare grote 'gesloten' kas van BiJo in 's-Gravenzande is teelttechnisch naar tevredenheid verlopen. "De installaties werken allemaal goed en we zijn nu volop warmte aan het opslaan voor de komende winter", vertelt Arno Jonker. De 'Gesloten Kas' van BiJo wordt met eigen warmte verwarmd. Dezewarmte is afkomstig van overtollige zonnewarmte die opgeslagen wordt inondergrondse opslagbuffers.



Voor de afzet van de vruchtgroenten debuteerde BiJo echter in het meest slechte seizoen van de laatste jaren. "De prijzen zijn bar slecht. Zolang de prijzen van de gangbare producten slecht zijn, zal bio daar toch ook een smeurtje van meekrijgen", vertelt Arno Jonker. "Maar ook de prijzen van sla en radijs staan onder druk. Het gaat dit jaar op afzetgebied niet vanzelf en dat gaat ons niet in de koude kleren zitten."



Op de vraag of de bio-teler nog geen spijt heeft van de forse investeringen, antwoordt Arno. "Zeker niet. Dit jaar zien we toch als een leerjaar qua installaties en teelt. We gaan er vanuit dat we volgend jaar een beter jaar krijgen. "

Voor meer informatie:
Arno Jonker
BiJo-logische groenten
Woutersweg 22
2691 PR 's-Gravenzande
Tel: 0174-444305
Fax: 0174-444849
www.bijo.nl

Gerelateerde artikelen → Zie meer