Traditioneel kwaliteitsproduct
Na het aanleggen van de fundering en verwarmingsbuizen, is nu de bouw van de 10 ha grote kas in volle gang. "In week 38 moet de bouw klaar zijn", aldus De Schepper. "Daarna kunnen we starten met de indeling en inrichting van de kas. Alles verloopt volgens plan. Onze leveranciers zijn op de hoogte van ons streven om half december operationeel te zijn.” Voor de kas in Terneuzen heeft De Schepper gekozen voor een relatief traditionele wijze van telen. “In België gebruiken we innovatieve technieken, om bijvoorbeeld onze bekende roze tomaten te kweken. Maar in Terneuzen gaan we voor een traditioneel kwaliteitsproduct.” De Schepper heeft bewust gekozen voor trostomaten. “We hebben daar veel ervaring mee en de investeringslast is een stuk lager dan bij andere soorten. Dat is gunstig als je start met een nieuw bedrijf."Goed van start
In december worden bewust al de eerste tomaten geplant. De Schepper: "Als je half maart de eerste oogst hebt, kun je profiteren van goede prijzen. Begin je een maand later, dan mis je die en dat is zonde. En omdat Terneuzen veel meer lichturen heeft, is het hier ook in de winter prima telen." De Schepper is van plan het bedrijf uit te breiden, maar nu nog niet. "Het eerste jaar wil ik de kosten en organisatie volledig onder controle hebben. Als deze het toelaten, gaan we verder uitbreiden."Bron: WarmCO