Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Terneuzense glastuinders overhandigen producten aan plaatstelijke topkoks

Tholen - De Terneuzense glastuinders hebben afgelopen week hun producten aangeboden aan 'chef van het jaar' Sergio Herman van Restaurant Oud Sluis (drie Michelin-sterren, nummer 29 van de wereld) en aan Edwin Vinke van Restaurant De Kromme Watergang (één Michelin-ster) uit Slijkplaat. Ook burgemeester Jan Linink en wethouder Co van Schaik waren bij deze gelegenheid aanwezig.


Gebroeders Reedijk overhandigen hun paprika's aan de beide chef-koks

Sergio Herman en Edwin Vinke werden toegesproken door wethouder Co van Schaik van Terneuzen en schepen Mathias De Clercq uit Gent. De zich in Terneuzen vestigende commerciële tomatenteler Piet De Schepper uit Nevele (B), auberginetelers Gebroeders van Duijn uit Steenbergen en de Strijense paprikatelers Reedijk kregen de gelegenheid hun producten aan te bieden en te spreken over de toekomst.


Edwin Vinke en Sergio Herman met op de achtergrond Burgemeester Jan Lonink

Vervolgens werden een vijftal kistjes tomaten geplukt door de beide Zeeuws-Vlaamse koks, Burgemeester Jan Lonink van Terneuzen, de Gentse schepen en de Terneuzense wethouder. Daarna werden bij een drukbezochte tomatenproeverij de tien soorten tomaten uit het VOC professioneel gekeurd. De koks gaven waarderingen van 5 tot 8. De bijeenkomst was zeer geslaagd.

Gerelateerde artikelen → Zie meer