Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aspergegilde Peel en Maas geeft aftrap voor nieuw seizoen

Nog even en dan zijn ze er weer: de asperges. Voorafgaand aan de landelijke aftrap van het aspergeseizoen organiseert het AspergeGilde Peel en Maas een spectaculaire en spraakmakende seizoensopening, op zondag 29 maart in Panningen. Dit evenement vormt één van de vele activiteiten waarmee het Gilde - waarin 21 aspergetelers intensief samenwerken - het Peel- en Maasgebied wil profileren als dé aspergeregio van ons land.

Met een teeltareaal van om en nabij de 300 hectare is de Peel- en Maasregio het grootste aspergegebied van Nederland. Bijzonder is daarnaast dat deze regio dé bakermat is voor innovaties op het gebied van asperges; kennis en vakmanschap is de kracht van de regio. Om het Peel- en Maasgebied nog meer op de kaart te zetten als producent van het witte goud, nam de Milieucoöperatie Peel en Maas vorig jaar het initiatief tot de oprichting van het AspergeGilde Helden. Inmiddels hebben zich 21 telers aangesloten bij dit initiatief en bestrijkt het Gilde - in aanloop naar de nieuwe fusiegemeente Peel en Maas - de gehele Peel- en Maasregio (gemeenten Helden, Kessel, Maasbree en Meijel).



Spetterende seizoensopening

Het doel van het AspergeGilde Peel en Maas is tweeledig. Enerzijds wil het Gilde de Peel- en Maasregio promoten als hét aspergegebied van ons land, anderzijds moet de consumptie van de ‘koningin der groenten’ worden opgekrikt.
Om deze doelstellingen te bereiken, organiseert het AspergeGilde onder meer een seizoensopening, twee weken vόόr de landelijke aftrap van het aspergeseizoen. Deze opening vindt dit jaar plaats op zondag 29 maart, in DOK6 in Panningen. Rode draad in het programma voor genodigden is het nieuwe AspergeGilde Peel en Maas-menu, dat voor het eerst zal worden opgediend. Dit gebeurt in samenwerking met diverse regionale restaurants. Daarnaast is er entertainment van onder meer buuttekampioen Ger Frenken en zullen bekende ‘aspergeambassadeurs’ - onder andere Gouverneur Léon Frissen en burgemeester Mat Vestjens van Helden - aanwezig zijn in DOK6.

Meer activiteiten

Maar het AspergeGilde doet méér. Om de geschetste doelstellingen te realiseren, proberen de aangesloten telers ook regionale partijen warm te maken voor de asperge van eigen bodem. Bedrijven in de regio kunnen in dit kader ‘vriend’ worden van het Gilde en de asperge op hun eigen manier promoten. Zo bestaat bijvoorbeeld al een unieke samenwerking met negen restaurants in de Peel- en Maasregio. Deze serveren gedurende het seizoen het speciale ‘AspergeGilde Peel en Maas-menu’.
Maar dit is nog niet alles. Het AspergeGilde heeft, in samenwerking met de VVV, ook speciale asperge fietsroutes ontwikkeld en daarnaast is er een heus AspergeGilde-arrangement. Dit arrangement bestaat uit een fietstocht, een bezoek aan een teler en - natuurlijk - een uitgebreid aspergediner. Meer informatie over dit arrangement, en over de overige activiteiten van het AspergeGilde Peel en Maas, is vanaf 30 maart te vinden op de nieuwe website van het Gilde: www.aspergegildepeelenmaas.nl.
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer