Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zelf groenten en kruiden telen op het balkon

Italianen bezuinigen in crisistijd

In deze crisistijd hebben de Italianen slimme manieren gevonden om op hun uitgaven op voedsel te bezuinigen, blijkt uit onderzoek onder consumenten van persbureau ANSA. Een basilicumplantje in de keuken voor de zelfgemaakte pesto alla genovese is al lang heel gewoon. Steeds meer stedelingen gaan er nu toe over om op balkon of terras hun eigen tomaten, courgettes en sla te kweken. Dat is niet alleen goedkoper dan de gang naar de supermarkt, maar is ook goed voor de ontspanning na een stressvolle werkdag.

Ook kijken Italianen weer in het kookboek van oma. Terwijl welvarende Italianen tegenwoordig ongeveer 10 procent van het gekochte voedsel weggooien, waren in vroegere, armere tijden veel recepten in zwang voor hergebruik van kliekjes. Traditionele recepten voor allerlei polpette (balletjes), frittate (omelettes) en macedonie (salades) worden herontdekt.

Op weggegooid voedsel valt veel te besparen: vorig jaar gooiden Italianen 1,5 miljard ton eten ter waarde van 4 miljard euro weg. Daarvan was 240.000 ton ter waarde van 1 miljard euro best nog te eten geweest, goed voor drie maaltijden per dag voor 600.000 mensen, aldus minister van Landbouw Luca Zaia.

Bron: ANP
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer