Eerste vleestomaten uit kas op aardwarmte
De aangevoerde vleestomaten zijn van uitstekende kwaliteit en vol van smaak. De vleestomaten kenmerken zich door hun stevig vruchtvlees en fors formaat. Het gemiddeld vruchtgewicht is door het seizoen heen 230 gram. De tomaten zijn uiterst geschikt voor sauzen, soepen en warme bereidingen zoals ovenschotels. Daarnaast kunnen ze ook gebruikt worden om te roerbakken of om op te vullen. Tenslotte worden de vleestomaten ook gebruikt in de verwerkende industrie of bij snijderijen.
The Greenery vermarkt de tomaten in heel Europa. Belangrijkste markten zijn Engeland, Duitsland, Nederland en Scandinavië. De vleestomaten zijn standaard beschikbaar in dozen van 7 kg. Op vraag kunnen ze ook in andere verpakkingen uitgeleverd worden.
A+G van den Bosch startte in 2005 met de werken om te telen op aardwarmte. Om gebruik te maken van de aardwarmte, zijn er twee boringen uitgevoerd tot op 1.700 meter diepte. Via een aanvoer- en afvoerpijp wordt water op een diepte van 1.700 meter gebracht waar het opgewarmd wordt tot 65°C. Het warme water wordt vervolgens gebruikt om de kassen te verwarmen. Door gebruik te maken van aardwarmte wordt op het bedrijf zowel bespaart op gas als elektriciteitskosten. Daarnaast wordt er C02 aangevoerd van een nabije olieraffinaderij van Shell. In totaal wordt op het bedrijf een besparing van 90% gerealiseerd op aardgas en CO2-emissie.