Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rob Wittenberg van Vitalis Zaden:

"Paprikaras Viper volgend seizoen biologisch beschikbaar"

Tholen - Het parpikaras Viper van Enza Zaden heeft afgelopen winter een enorme areaalsprong gemaakt. Werd er in het teeltseizoen 2008 nog 15 ha van dit ras geteeld, dit jaar bedraagt de oppervlakte Viper zo’n 250 ha. Het volgende seizoen komt het ras ook biologisch beschikbaar. Dat vertelde Rob Wittenberg van Vitalis Zaden - de biologische groep van Enza Zaden - tijdens de BioVak in Zwolle.



In 1998 is Vitalis onderdeel geworden van de Enza Zaden-groep, maar opereert als biologische onderneming onafhankelijk. "Deze samenwerking maakt het mogelijk om de top-rassen uit het Enza-assortiment beschikbaar te maken voor de biologische teelt. Door deze rassen te beproeven voor de biologische teeltomstandigheden, waarbij speciaal gelet wordt op resistenties en smaak, kunnen wij ons assortiment toespitsen op de specifieke eisen uit de professionele biologische sector", vertelt Rob Wittenberg. De distributie en verkoop van ons biologisch zaad vindt wereldwijd plaats via het netwerk van Enza Zaden.

'Viper' was niet het enige biologische nieuwtje van Vitalis Zaden tijdens de BioVak. Ook de hybride pompoen 'E88.034' en de rode plantui 'Red Emperor' werden tijdens de beurs in Zwolle geïntroduceerd.

Voor meer informatie:
Rob Wittenberg
Vitalis Biologisce Zaden
Hengelderweg 6
7383 RG Voorst
Tel: 0575-502648
Fax: 0575-502987
www.biovitalis.eu

Gerelateerde artikelen → Zie meer