Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Biologische teelt op cilinders

Verbruggen Paddenstoelen breidt assortiment uit met Pio Pino en paarse ridderzwam



Tholen – Op de BioVak in Zwolle demonstreerde Naturelle een grote variëteit aan biologische oesterzwammen. De oesterzammen zijn afkomstig van Verbruggen Paddenstoelen uit Erp, waar John en Wendy Verbruggen al jaren oesterzwammen op biologische wijze telen, sinds afgelopen jaar zelfs op cilinders. De grijze, zalmroze en limoengele oesterzwammen zitten al enige tijd in het assortiment; binnenkort hoopt Verbruggen Paddenstoelen samen met collega-bioteler Marco Mezenberg ook de Pio Pino (populieren leemhoed) en de Paarse Ridderzwam te leveren.


De Pio Pino (pupulieren leemhoed) en de Paarse Ridderzwam

"Het eten van exotische paddenstoelen zit in ons land duidelijk in de lift. Als teler van biologische, exotische paddenstoelen willen wij graag aan de wensen van onze klanten voldoen. Er zijn nog heel veel niet ontdekte, heerlijke varianten op de oesterzwam. Jaarlijks trekken wij daarom gedurende twee weken de wereld rond, op zoek naar nieuwe varianten en nieuwe teeltmethoden. Om bij terugkeer de mogelijkheden te bekijken om daar zelf mee aan de slag te gaan", vertelt John Verbruggen enthousiast.


Oesterzwammen in de mix

"Inmiddels is de oesterzwam na de champignon de meest geteelde paddenstoel in Europa. Maar of de oesterzwam ook hier zo mateloos populair wordt als in Azië? Waarschijnlijk niet. Al zal dat zeker niet aan ons liggen", vertelt John. "Onze oesterzwammen, met name de grijze, gaan voor verdere verwerking voor een groot deel naar exportondernemingen en groentensnijderijen. Een gedeelte blijft hier. We beleveren wekelijks een tiental vaste klanten."


De zalmroze, grijze en limoengele oesterzwam op een rijtje

"De grijze oesterzwam is qua structuur de meest grove van de drie. Hij oogt log en stevig. Daarom is deze variant zo geliefd bij vegetariërs. De smaak is vol, sappig en – zoals hij eruit ziet – stevig", vertelt John. "De limoengele oesterzwam is de meest exotische variant van de drie. Hij is fluweelzacht en smaakt licht, sappig en zelfs een beetje zoetig, zeker in vergelijking met zijn wat vollere grijze en zalmroze broertjes. De zalmroze oesterzwam is de felste van de drie. Een échte smaakmaker voor de fijnproevers."

Voor meer informatie:
John Verbruggen
Verbruggen Paddestoelen
Heesakker 19
5469 AV Erp
Mob: 06—53703630
www.oesterzwam.nl
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer