Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Communicatie over PT-heffingen centraal in debat op Horti Fair

"Telers die PT willen afschaffen, weten niet wat ze zeggen!"

Tholen - "Telers zien niet wat er terugkomt voor de PT-gelden, die ze betalen. Het draagvlak van het Productschap Tuinbouw neemt af. Het PT wordt vaak bestempeld als traag en log en moet daarom veel beter communiceren", betoogde adviseur Dick de Jong tijdens het debat met Anneke van de Kamp van het PT in het House of Technology tijdens de Horti Fair.


Anneke van de Kamp, Arne Weverling en Dick de Jong in debat

Van de Kamp beaamde dat het PT de komende jaren beter moet uitleggen wat er met de heffingen wordt gedaan, maar gaf wel de volgende kanttekeningen. "Er is geen organisatie waar je zo vaak kunt aankloppen voor nieuwe projecten als het PT. We zijn absoluut geen ambtelijk apparaat, maar moeten ons wel aan de spelregels houden. Daarbij bepaalt de sector zelf de hoogte van de heffingen."

Volgens Van de Kamp moeten telers oppassen met lukrake opmerkingen dat het PT beter kan worden afgeschaft. "Als je zulke dingen zegt, weet je echt niet welke dingen er allemaal zouden wegvallen in Nederland. Als de Nederlandse tuinbouw wil innoveren, heeft ze collectieve middelen nodig. En het Productschap Tuinbouw vormt het eigen Research & Development Center van de tuinbouw!"