Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
nieuwe CO2-afvangtechnologie

Knook Energy Solutions wint Innovation Award categorie Techniek

Tholen - De Knook Ecoo Box van Knook Energy Solutions ontving gisteren tijdens de Horti Fair de Innovation Award in de categorie 'Techniek'. De Knook Ecoo Box is een nieuwe CO2-afvangtechnologie, gevoed door rookgassen van een ketel of WKK metrookgasreiniger. De jury onderstreepte het innovatieve karakter hiervanin de wetenschap dat er in de glastuinbouw een grote behoefte is aanzuiver CO2.


Theodoor Knook

"De Knook Ecoo Box vormt in combinatie met de SQ2 rookgasreiniger een praktische oplossing voor CO2-dosering en opslag. Hiermee is het mogelijk om efficiƫnt CO2 uit de rookgassen van een WKK of een ketel af te vangen", vertelt Theodoor Knook. "De Knook Ecoo Box bestaat uit een wastoren die achter de Knook SQ2 rookgasreiniger of een SCR-technologie, wordt geplaatst. Deze toren kan deels worden ingegraven, zodat de installatie altijd kan voldoen aan gemeentelijke verordeningen."

De Knook Eco box werkt op basis van een wastoren met de zogenaamde Coral-xpt vloeistof. De wasvloeistof absorbeert de CO2 uit het rookgas. De wasvloeistof is biologisch afbreekbaar, niet vluchtig, stabiel en niet corrosief. De CO2 kan worden teruggewonnen in geconcentreerde zuivere vorm via opwarming in een tweede toren. "Het proces 'an sich' bestaat al sinds 1930, maar de innovatie zit hem in de engineering en vloeistof die we toepassen", vertelt Theodoor Knook.

Voor meer informatie:
Theodoor Knook
Knook Energy Solutions International
Postbus 539
2130 AM Hoofddorp
Tel: 023-5635866
Mob: 06 28612355
www.kesi.nl