Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Volgend jaar opnieuw

Gewasnetwerkdagen op Horti Fair groot succes

Tijdens Horti Fair, van 14 t/m 17 oktober, organiseerde LTO Groeiservice in samenwerking met Syntens, TNO en Horti Fair dagelijks verschillende Gewasnetwerkdagen. Iedere dag bestond uit een ontbijtbuffet, een Breakfast Briefing (gewasspecifieke, interactieve workshop), een VIP-tour over de beurs en een netwerklunch in House of Technology. Dagelijks kwamen hier veel tuinders, adviseurs, toeleveranciers en onderzoekers op af.

Volgens zomerbloementeler Aad Vernooy was de Gewasnetwerkdag Zomerbloemen op dinsdag 14 oktober erg succesvol en zeker voor herhaling vatbaar. Door de drukte op de bedrijven en de herftsvakantie waren niet alle zomerbloementelers aanwezig. Volgens Vernooy voor hen een gemiste kans. Zowel Goos Bartels (Bartels Stek) als Jan de Boer (Gebr. Barendsen) hadden een duidelijk verhaal. Door goede samenwerking met de handel en betere productinformatie kan deze teelt zijn marktpositie behouden, aldus de sprekers.

Het hoogtepunt van de week was hét LED-debat op donderdag, bezocht door zo’n tachtig personen. Hier vond een intensieve discussie plaats tussen de bezoekers en het panel van deskundigen onder leiding van Matthijs Beelen (gewasmanager Roos, LTO Groeiservice). Resultaat van het debat is een vervolgbijeenkomst met telers, onderzoekers, adviseurs en toeleveranciers om de strategische plannen ten aanzien van het huidige onderzoek te bezien. Verder bleek dat we opnieuw moeten leren telen, omdat bij LED geen sprake is van warmtestraling. Ook blijkt een inventarisatie nodig te zijn van de lichtbehoefte per specifiek ras.

Heeft u dit jaar voorafgaand aan uw bezoek aan Horti Fair geen Gewasnetwerkdag bezocht, dan heeft u zeker iets gemist. Volgend jaar biedt LTO Groeiservice u opnieuw deze mogelijkheid.
Publicatiedatum: