Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zuurgraad van invloed op werking Enzicur

Enzicur is het eerste natuurlijke fungicide op basis van enzymen. Waar echte meeldauw een probleem is, brengt Enzicur de oplossing. In aardbei, aubergine, komkommer, paprika en tomaat, overal rekent Enzicur af met de schimmelziekte. Enzicur heeft de beste werking bij een pH tussen 5.5 en 6.5. Daar in Enzicur een zuurgraad verlagende stof zit, daalt de pH van het bronwater na menging meestal vanzelf al onder 6,5. Het is echter wel raadzaam om op dit moment de pH te meten, dus nĂ¡dat de oplossing is gemaakt. Als blijkt dat de oplossing dan nog een te hoge pH heeft, adviseren we u om aan te zuren. Bij een te hoge pH is het lactoperoxidase systeem minder actief en start het systeem niet zo snel op.

Bron: Rick van der Pas, Koppert
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer