Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
o.a. led-verlichting, arbeidsinvulling, energiemanagement en octrooirecht centraal

Gewasnetwerkdagen tijdens Horti Fair

Van 14 t/m 17 oktober 2008 vindt de Horti Fair plaats in de RAI Amsterdam. De Horti Fair geeft met honderden nieuwe producten en diensten en de nieuwste ontwikkelingen in de tuinbouwtechniek een compleet beeld van de tuinbouw, nu en in de toekomst. Speciaal voor haar leden heeft LTO Groeiservice een gewasspecifiek programma ontwikkeld: Gewasnetwerkdagen.

Tijdens de Horti Fair kunt u kosteloos Gewasnetwerkdagen volgen. Een Gewasnetwerkdag bestaat uit een ontbijtbuffet, een Breakfast Briefing (interactieve workshop), een VIP-tour waarbij u alle hoogtepunten van Horti Fair-exposanten bezoekt en een netwerklunch met prominente branchegenoten in het House of Technology. De Breakfast Briefings worden gezamenlijk georganiseerd door LTO Groeiservice, Syntens, TNO en de Horti Fair. U kunt zelf kiezen welke Breakfast Briefing u wilt volgen. Hieronder vindt u het complete programmaoverzicht van de Gewasnetwerkdagen terug.

Neemt u deel aan een Gewasnetwerkdag, dan wordt u om 07.30 uur verwacht in het Congres Centrum van de RAI in Amsterdam. Vanaf 8.00 uur kunt u genieten van een ontbijtbuffet. Het programma wordt rond 11.30 uur afgesloten met een lunch. Na de lunch kunt u op eigen gelegenheid de beursvloer van de Horti Fair bezoeken. Deze is geopend tot 19.00 uur.

Aanmelden

Deelname aan de Gewasnetwerkdagen is gratis. Wel dient u zich vooraf aan te melden. Hieronder vindt u het complete programmaoverzicht inclusief aanmeldingsformulier terug. Per beursdag vinden twee of meerdere Gewasnetwerkdagen plaats. U kunt zelf kiezen welke Gewasnetwerkdag u per beursdag wilt volgen. Wacht echter niet te lang met aanmelden, dit kan tot woensdag 8 oktober 2008. Heeft u zich op tijd aangemeld, dan ontvangt u per post uw aanmeldingsbevestiging en benodigde toegangskaart. Voor meer informatie: gewasnetwerkdag@groeiservice.nl

Programmaoverzicht groentengerelateerde Gewasnetwerkdagen

Gewasnetwerkdag dinsdag 14 oktober
De Gewasnetwerkdag van 14 oktober bestaat uit een ontbijtbuffet, een Breakfast Briefing (interactieve workshop), een VIP-tour waarbij u alle hoogtepunten van Horti Fair-exposanten bezoekt en een netwerklunch met prominente branchegenoten in het House of Technology. Op 14 oktober kunt u kiezen uit een van de volgende Gewasnetwerkdagen:

  • Gewasnetwerkdag Komkommer

    Kiest u voor deze Gewasnetwerkdag, dan volgt u de Breakfast Briefing: ‘een gezond groeiend wortelmilieu’. Deze workshop gaat over de mogelijkheden om het optimale wortelmilieu te bereiken. Een beter wortelmilieu geeft een vitaler gewas, minder kans op infecties en dus productieverhoging. In de workshop wordt ingegaan op de toepassingen die vandaag de dag al werken en de ontwikkelingen die ons in de toekomst weer een stap verder kunnen brengen. Sprekers zijn W. Holtman (Fytagoras) en P. Ottens (Ecoprotecta).
    Aanmelden

  • Gewasnetwerkdag Glastuinbouw

    Kiest u voor deze Gewasnetwerkdag, dan volgt u de Breakfast Briefing: ‘intellectueel eigendom, merken- en kwekersrecht’. Beschermt u uw ‘groene’ uitvinding met kwekers-, model-, merken- of octrooirecht? Wat is het wezenlijke verschil tussen een octrooi, ook wel patent genoemd, en kwekersrecht of het modellenrecht? Wat is het belang als ondernemer om mijn innovatie te beschermen? En welke risico’s neem ik als ondernemer als ik geld uitspaar door niet te beschermen? Spreker is B. van Wezenbeek (De Vereenigde, octrooibureau).
    Aanmelden

Gewasnetwerkdag woensdag 15 oktober
De Gewasnetwerkdag van 15 oktober bestaat uit een ontbijtbuffet, een Breakfast Briefing (interactieve workshop), een VIP-tour waarbij u alle hoogtepunten van Horti Fair-exposanten bezoekt en een netwerklunch met prominente branchegenoten in het House of Technology. Op 15 oktober kunt u kiezen uit een van de volgende Gewasnetwerkdagen:

Gewasnetwerkdag Tomaat
  • LED-verlichting en ervaringen

    Wat is er het afgelopen jaar geleerd met telen onder LED-verlichting? Hoe zou het komend jaar LED beproefd kunnen worden? Hoe komen we een stap verder met LED’s? Spreker is A. Aulbers (TNO).
    Aanmelden

  • Arbeidsinvulling en huisvesting

    In deze workshop bekijken we het toekomstbeeld op het gebied van arbeidsinvulling in de tuinbouwsector. Waar komt toekomstig personeel vandaan? Welke huisvestingsmogelijkheden bieden wij ze nu en welke trends ontstaan daar? Sprekers zijn H. Ligtenberg (INHOLLAND) en W. Wisse (Lans Tomaten)
    Aanmelden

  • Energiemanagement: in- en verkoop van energie

    Welke strategieën zijn er voor de in- en verkoop van energie? Hoeveel risico wilt u hierin nemen? Is de teelt ondergeschikt aan energiemanagement? Wat kan er nog worden gedaan om in te spelen op de huidige marktsituatie. Sprekers zijn M. Dries (Westland Energie) en P. Mos (Priva).
    Aanmelden

Gewasnetwerkdag donderdag 16 oktober
De Gewasnetwerkdag van 16 oktober bestaat uit een ontbijtbuffet, een Breakfast Briefing (interactieve workshop), een VIP-tour waarbij u alle hoogtepunten van Horti Fair-exposanten bezoekt en een netwerklunch met prominente branchegenoten in het House of Technology. Op 16 oktober kunt u kiezen uit een van de volgende Gewasnetwerkdagen:

  • Gewasnetwerkdag Glastuinbouw

    Kiest u voor deze Gewasnetwerkdag, dan volgt u de Breakfast Briefing: ‘hét LED-debat’. Kom luisteren en debatteer mee over LED-verlichting. Welke toekomst heeft LED-verlichting? Hoe ver zijn de ontwikkelingen en hoeveel gaat u er straks mee besparen? Onder leiding van M. Beelen (gewasmanager LTO Groeiservice) debatteren J. Alblas (paprikateler), S. Vergeer (Hortilux Schrédèr), R. Baan (Koppert Cres), R. Koornstra (Lemnis Lighting) en T. Dueck (Wageningen UR Glastuinbouw) over de ontwikkeling en gebruiksmogelijkheden van LED-verlichting.
    Aanmelden

  • Gewasnetwerkdag Paprika

    Kiest u voor deze Gewasnetwerkdag, dan volgt u de Breakfast Briefing: ‘energiemanagement: in- en verkoop van energie’. Deze workshop is met name opgezet voor de gevorderde teler op dit gebied. Centrale vraag is: hoe verhouden de driepijlers (efficiënt energiegebruik, effectieve belichting en WKK) zich binnen energiemanagement voor paprika? Is de teelt ondergeschikt aan energiemanagement? Wat kan er nog worden gedaan om in te spelen op de huidige marktsituatie? Sprekers zijn M. Dries (Westland Energie) en P. Mos (Priva).
    Aanmelden
 
Gewasnetwerkdag vrijdag 17 oktober
De Gewasnetwerkdag van 17 oktober bestaat uit een ontbijtbuffet, een Breakfast Briefing (interactieve workshop), een VIP-tour waarbij u alle hoogtepunten van Horti Fair-exposanten bezoekt en een netwerklunch met prominente branchegenoten in het House of Technology. Op 17 oktober kunt u kiezen uit een van de volgende Gewasnetwerkdagen:

  • Gewasnetwerkdag Aubergine

    Kiest u voor deze Gewasnetwerkdag, dan volgt u de Breakfast Briefing: ‘energiemanagement: in- en verkoop van energie’. Hoe zet u WKK in als kostenbesparing? Wat betekent congestiemanagement voor u en blijft WKK wel interessant? Tevens komen praktijkvoorbeelden van Vedder Aubergines aan bod, zoals hoe zij WKK gebruiken. Bevalt de combinatie met OCAP en welke toekomstverwachtingen heeft Vedder Aubergines? Sprekers zijn R. Willemsen (Powerhouse) en A. Vedder (Vedder Aubergines).
    Aanmelden
  • Gewasnetwerkdag Glastuinbouw

    Kiest u voor deze Gewasnetwerkdag, dan volgt u de Breakfast Briefing: ‘intellectueel eigendom, merken- en kwekersrecht’. Beschermt u uw ‘groene’ uitvinding met kwekers-, model-, merken- of octrooirecht? Wat is het wezenlijke verschil tussen een octrooi, ook wel patent genoemd, en kwekersrecht of het modellenrecht? Wat is het belang als ondernemer om mijn innovatie te beschermen? En welke risico’s neem ik als ondernemer als ik geld uitspaar door niet te beschermen? Spreker is B. Van Wezenbeek (De Vereenigde, octrooibureau).
    Aanmelden

 
Publicatiedatum: