Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Verdien je poen, met werken en leren in het groen"

Kick-off Leerwerktraject Glastuinbouw SteenbergenTholen - Gistermiddag was de kick-off van de nieuwe MBO-opleiding voor de glastuinbouw in Steenbergen. Jaromir Dansen, voorzitter van het Leerwerktraject Glastuinbouw Steenbergen (LGS) hield een korte toespraak. Eén van de leerlingen, Heavenly de Vette, startte vervolgens een filmpje, die een goed beeld geeft over de opleiding. Veertien leerlingen starten met deze opleiding in een leerwerktraject. Ze leren één dag in week de theorie, die op 'Het Prinsentuin College' in Halsteren wordt gegeven. De andere vier dagen werken ze op een kasgroentenbedrijf.


De onderwijsakte wordt getekend

Docente Ardi van Honk sprak een gedeelte van het lesrooster door. Het eerste half jaar is er onder andere aandacht voor biologische gewasbescherming, heftruckvaardigheid en natuurlijk een bezoek aan de Hortifair. De deelnemende bedrijven zien de prestaties van de leerlingen het vol vertrouwen tegemoet. "Ik heb er een goed gevoel over. Ze zijn in ieder geval zeer gemotiveerd", zei Georgette Bouwman van KBB uit Steenbergen.


Leerlingen, tuinbouwbedrijven het Het Prinsentuincollege hebben er zin.

Voor meer informatie:
Vereniging Leerwerktraject Glastuinbouw
E-mail
www.tuinbouwklas.nl