Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

PPO onderzoekt oorzaken van roest in asperges

Roest in asperge is een kwaliteitsprobleem waarvan de oorzaak van het ontstaan niet precies bekend is. Naast het inzicht krijgen in de factoren die het optreden van roest in asperge beïnvloeden, wordt ook een voorstel ontwikkeld om het verkregen inzicht te toetsen in de praktijk indien bruikbare aanwijzingen over de oorzaak worden geïdentificeerd. Het project richt zich op de identificatie van het probleem en nog niet op het ontwikkelen van beheersmaatregelen.

Voortgang/resultaten
Asperge lijkt minder last te hebben van stengelroest als het gewas geteeld wordt op een perceel met een hoger organisch stof gehalte. Vooral roestgevoelige aspergerassen hebben hiervan profijt. De resultaten van de 1e fase zijn nu beschikbaar. Uit de enquete zijn verschillende factoren naar voren gekomen die een verband lijken te hebben met de mate van roestaantasting. In 2007 wordt het onderzoek voortgezet door deze factoren te toetsen in de praktijk.

Fase 2:
De resultaten van inventarisatie uitgevoerd in 2006 leiden tot de conclusie dat teeltmaatregelen van invloed zijn op het voorkomen van roest. Deze maatregelen worden getoetst op meerdere praktijkbedrijven. De aanpak gaat verder dan alleen demonstratie en onderzoeksresultaten kunnen worden benoemd. Cofinanciering voor het project is gevonden.

Bron: Productschap Tuinbouw, www.tuinbouw.nl
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer