Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
7 mei

Neem een kijkje in de energieproducerende kas in Bergerden

De glastuinbouwsector wordt gekenmerkt door een grote afhankelijkheid van fossiele energie en een aanzienlijke CO2-emissie. In 2006 is er in Huissen een zogenaamde 'Energie Producerende Kas' geopend. Dit is een experimentele kas die op jaarbasis zijn eigen energieverbruik ruimschoots compenseert en naar verwachting zelfs duurzame energie overhoudt.



Wageningen UR Glastuinbouw is al vanaf de start betrokken bij het project Energieproducerende kas in Bergerden. De onderzoekers werkten samen met onder meer Lek Habo en HSH aan de realisatie van dit demonstratieproject. Nu volgen ze de energieprestatie en de gewasgroei in deze kas. Wat is het geheim van deze Energie Producerende Kas? Ga op 7 mei mee een kijkje nemen in de Energie Producerende Kas en kom alles te weten over de stand van zaken van de energievoorziening in de glastuinbouw en het principe van de Energie Producerende Kas. Taal: Engels. Kosten: € 4. Geef je nú op voor deze excursie op ruw@wur.nl (let op: beperkt aantal plekken).

Onderdeel: Wageningen UR Glastuinbouw
Locatie: vertrek vanaf Lawickse Allee 13, Wageningen
Tijdstip: 12.15-17.00 uur
Organisatie: Stichting RUW
Publicatiedatum: