Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Next Generation-substraat waarborgt optimaal teeltresultaat

Grodan introduceert nieuwe Grodan Vital-mat

Grodan, leverancier van innovatieve substraatoplossingen voor de glastuinbouw, brengt de nieuwe Grodan Vital-mat op de markt. Deze geavanceerde mat, op basis van de baanbrekende Next Generation-technologie, biedt belangrijke voordelen ten opzichte van traditionele matten, zoals een eenvoudigere watergift, veiligere waterbuffer, betere herverzadiging en snellere inworteling. Met de introductie van de Grodan Vital krijgen professionele tuinders de beschikking over een betrouwbaar substraat dat borg staat voor een optimaal teeltresultaat.

De Next Generation-technologie is door Grodan ontwikkeld als reactie op de snelle veranderingen in de tuinbouwsector, waar schaalvergroting en nieuwe teeltsystemen telers nopen tot continue aanpassingen in hun bedrijfsvoering. Uit metingen blijkt dat substraatoplossingen geproduceerd met behulp van deze technologie zich kenmerken door een sterk verbeterde inworteling, uniformiteit en herverzadiging.De verbeterde mateigenschappen leiden tot een groter stuurbereik en een gelijkmatigere WG- en EC-verdeling, niet alleen binnen de mat, maar ook tussen de matten onderling. Proeven waarin de Next Generation-matten worden vergeleken met het bestaande assortiment tonen aan dat met deze producten een substantiële verhoging van de opbrengst haalbaar is. Gezien deze kenmerken is de Next Generation Grodan Vital-mat dé oplossing voor de professionele tuinder die op zoek is naar een betrouwbaar substraat dat zekerheid biedt gedurende de gehele teelt.

Grodan Vital

De verbeterde eigenschappen van de Grodan Vital maken een eenvoudige en veelzijdige watergift mogelijk. De tuinder kan het watergehalte veilig laten variëren binnen een bandbreedte van 55 tot 78 procent. Mocht hij een keer te weinig water gegeven hebben, dan kan hij de mat op elk gewenst moment in korte tijd weer herverzadigen. De Grodan Vital is tevens bestand tegen hoge watergiften; het WG wordt namelijk niet snel te hoog. Een uitgekiende watergeefstrategie is bij dit mattype dus niet noodzakelijk, maar - desgewenst - wel mogelijk.

De verbeterde capillaire werking van de Grodan Vital zorgt ervoor dat de mat onder alle omstandigheden over de volledige hoogte vochtig blijft, waardoor er altijd voldoende water voor de plant beschikbaar is. Dankzij de combinatie van de royale waterbuffer en de uitstekende herverzadiging is de kans op een te droge mat tot een minimum beperkt. De wortels worden daardoor evenwichtiger over de mat verdeeld dan bij de standaard Expert-mat, zo wijzen testen uit.Door de open vezelstructuur van de Grodan Vital dringen de wortels gemakkelijk in de mat, wat resulteert in een snelle inworteling. Dit garandeert een vlotte, gelijkmatige weggroei bij de start van de teelt. Er zitten ook zichtbaar meer wortels in het substraat, van een hogere kwaliteit. Het verbeterde inwortelingsproces vormt de basis voor een sterke, vitale plant met een groeikracht die aanmerkelijk groter is dan bij de standaard Expert-mat. De extra stevigheid van de mat staat in voor een blijvend bewortelbaar volume, tot het einde van de teelt.

De eenvoudige watergift, veilige waterbuffer en snelle inworteling van de Grodan Vital helpen de tuinder de opbrengst van zijn teelt te vergroten, de kwaliteit van zijn producten te verbeteren, zijn bedrijfsrisico’s te beperken en zijn bedrijfsrendement te verhogen. Betrouwbaarheid en zekerheid staan daarbij voorop. De nieuwe mat is bovendien universeel inzetbaar. Hij leent zich voor de teelt van de belangrijkste groentegewassen, zoals tomaat, paprika, komkommer en aubergine.

Voor meer informatie:
Kees Struijk
Marketing Manager Substrates
Grodan B.V.
Industrieweg 15
6045 JG Roermond
Tel: 0475353298
Fax: 0475353443
E-mail
www.grodan.com
Publicatiedatum: