Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Aruna Lighting en Agrolux Nederland beleveren Royal Pride

Tomaten in nieuwbouw weer verzekerd van genoeg licht

De nieuwbouw van 7,5 ha bij glastuinbouwbedrijf Royal Pride uit Middenmeer is inmiddels operationeel. Royal Pride heeft in samenwerking met Agrolux voor de verlichting opnieuw gekozen voor de bollen van Aruna. In totaal zijn er 9.300 hogedruk natrium (SONT) lampen geïnstalleerd.

Tomatenteler Frank van Kleef: "De vervanging door Aruna heeft zich gedurende de seizoenen steeds weer bewezen. De initiële uitval van de lampen is lager dan we gewend zijn, en bovendien is de kwaliteit en levensduur uitstekend. We hebben daarom voor de nieuwbouw opnieuw gekozen voor de bollen van Aruna Lighting."

Agrolux uit De Lier is de leverancier van de armaturen waarin de Aruna bollen zijn toegepast. De lichtinstallatie heeft een gemiddelde opbrengst van 230 micromol/s/m2. "We hebben nu alweer heel wat ervaring met de bollen van Aruna en wij zijn er zeer tevreden over.", aldus Nico van der Houwen van Agrolux. "De metingen, die we vorig jaar met onze nieuwe reflector hebben uitgevoerd in de tuin bij Royal Pride, hebben aangetoond dat ons nieuwe 'Open Optimaal' reflector uitmuntend presteert in combinatie met de Aruna bol".

"Wij zijn bijzonder trots op de samenwerking met Agrolux in dit project", vertelt Jeroen van Velzen van Aruna Lighting. "Onze bollen presteren bij vervanging uitstekend in alle merken bestaande armaturen. Maar met deze samenwerking komt onze technologie ook beschikbaar voor nieuwbouw. Dat is natuurlijk een mooie opsteker".
 
Voor de installatie van de armaturen heeft Royal Pride ervoor gekozen om deze pas te installeren nadat er geplant is. "Dit is iets omslachtiger met installeren, omdat het gewas al in de tuin staat, maar heeft als groot voordeel dat de lampen helemaal niet vervuilen tijdens de afbouw en inrichting van de tuin.", aldus van Kleef.

Voor meer informatie:
Aruna Lighting
[email protected]
www.arunalighting.com
Agrolux Nederland
www.agrolux.com 
Publicatiedatum: