Dirk van Nieuwkerk, Anaco Greeve:

"Na dramatische tomatenmarkt deze zomer is deze prijsstijging ook ongezond"

Tholen - Na een moeizame zomer is de tomatenmarkt inmiddels opgeleefd. "Het is lang heel slecht geweest", constateert Dirk van Nieuwkerk van Anaco Greeve. "De oorzaak is bekend, we hebben nog nooit zo'n warme zomer gehad. Dat zorgde voor topproductie en enorm lage prijzen over de hele linie. Elders in Europa zelfde laken en pak, zo hadden onze Zweedse klanten veel meer lokaal product beschikbaar."

Inmiddels is het aanbod gekrompen en is de markt fors opgeleefd, maar naar Dirk z'n mening is ook die prijsstijging ongezond. "We zijn in hele korte tijd van 1 euro naar 8 euro voor een doos tomaten gegaan. Naar mijn mening is dat ook weer te hoog. Wij als handel zijn gebaat bij een stabiele markt, dan blijft de vaart er in. Nu belemmeren de prijzen de verkoop weer. Ik verwacht dan ook dat een prijscorrectie niet uit kan blijven."

"Maar ik hoop vooral voor de telers dat we vervolgens op een stabiel niveau nog een poosje door kunnen gaan. Deze hele situatie van de zomer heeft toch een grote gevolgen voor de financiële situatie bij de telers. Dat krijg je niet zomaar gecompenseerd, laat staan dat je het hebt over geld verdienen", besluit de handelaar.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.