Tholen - Gisteren werd in de loop van de dag code geel en vervolgens code oranje afgegeven door het KNMI vanwege verwachte zware windstoten die gepaard konden gaan met hagel en veel neerslag. Ook in Belgiƫ werd door het KMI gewaarschuwd voor regen en harde wind. Gelukkig lijkt de schade door harde wind mee te vallen en lijken veel telers vooral blij te zijn met water in hun bassin. Kort na middernacht werd code oranje weer ingetrokken. Het waaide uiteindelijk minder hard dan verwacht werd.

Regenen deed het wel in ruime mate. Bij paprikateler Quality Care in Steenbergen werd de regen met vreugde ontvangen.Het volstromen van het bassin verleidde Santiniteler Hans Hendriks zelfs tot het maken van een filmpje met daarbij de tekst 'I am singing in the rain'. Een zingende teler is daarop niet te horen, maar misschien dat het in het bassin kletterende water zijn gezang overstemde?Paprikateler Ewout Valster kon het filmpje in ieder geval waarderen en schreef: "Oh wat zijn wij tuinders en boeren blij met regenwater." Dat daarbij de goten enigszins overliepen, mocht de pret niet drukken.

Ondanks de regen van de afgelopen dagen, die overigens niet alle delen van Nederland en Belgiƫ in gelijke mate bereikte, zijn de problemen met droogte nog niet zomaar verholpen. Daarvoor is nog veel meer regen nodig.