Binnen een deelonderzoek van het project 'Telen met toelating hoger natrium' wordt onderzocht of door middel van een in twee├źn gesplitst wortelsysteem een deel van de wortels zich kan specialiseren op voedingsopname en het andere deel op wateropname. Op deze wijze zouden de wortels die gespecialiseerd zijn op wateropname, het te lozen drainwater met een hoog natriumgehalte kunnen uitputten om lozingen uit te stellen of te voorkomen. In 2017 is dit onderzoek gestart, momenteel wordt de methode getest in een praktijkproef.

Wim Voogt van Wageningen University & Research, Business Unit Glastuinbouw vertelt in de onderstaande video over de nieuwste inzichten en onderzoeksresultaten met betrekking tot de restgootmethode.
Eerder gaf Wim in deel 1 ook al uitleg over hoe hoog het natrium in recirculatiewater kan oplopen voordat er problemen ontstaan.

Dit onderzoek is een onderdeel van het project 'Telen met toelating hoger natrium' van het overkoepelende PPS project 'Voorkomen en bestrijden emissies kasteelten'.

Voor meer informatie:
Glastuinbouw Waterproof

www.glastuinbouwwaterproof.nl
water@ltoglaskracht.nl