Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoe ontwikkel je een ideale spuitboom?

Tholen - Om een goede spuitboom te ontwikkelen, is de samenwerking tussen producent en toeleverancier belangrijk. Tuinbouwtoeleverancier Mertens is al vele jaren een officiële Empas-dealer, die onder andere motorvatspuiten en spuitbomen van het merk verkoopt.


Hans Beerkens

Zo'n negen jaar geleden starten Hans Beerkens (Mertens) en Andrei de Bruin (Empas) de ontwikkeling van de zevenrijige aardbeienspuitboom. Voor de ontwikkeling van de spuitboom zijn een aantal eisen gesteld. Ten eerste moest de boom stabiel en zo compact mogelijk zijn, zodat tijdens het werk het gewas en de grond niet geraakt wordt.

Ten tweede moest de boom relatief licht van gewicht zijn om er prettig mee te werken. Tot slot was flexibiliteit van de spuitdoppen belangrijk. Met de uitgebreide verstelmogelijkheden is het mogelijk om in alle situaties een optimaal spuitbeeld te realiseren. Een jaar na de start van het ontwikkelproces werd het eerste exemplaar geleverd: een mooie samenwerking tussen producent en toeleverancier, dat resulteerde in een gewaardeerd product.



Empas machines in de praktijk

Bij van Gennip zachtfruit staat een exemplaar. Deze is gemonteerd op een buisrailwagen van Berkvens Greenhouse Mobility. Piet Wijnen is teeltchef op de locatie in Asten. Hij is een tevreden gebruiker van deze spuitboom. Zó tevreden dat voor de nieuwe locatie in het tuinbouwgebied Californië eenzelfde combinatie van spuitwagen en spuitboom besteld is. Piet: "Het bereik is groot. We nemen de maximale breedte in een keer mee: acht meter. Bovendien ben ik blij met de verstelbare spuitdoppen. Extra pluspunt is dat de bijgeleverde motorvatspuit makkelijk te bedienen is door alle gebruikers."

Waardevolle samenwerking tussen producent en toeleverancier
Hans Beerkens waardeert zijn jarenlange samenwerking met Empas. "Ik kan met ze lezen en schrijven. De mentaliteit van Empas is 'Doe wat je belooft', dat past bij ons." Hans werkt inmiddels 18 jaar bij Mertens en van het begin af aan werkt hij samen met Empas.


De positiespuitdoppen op de masten zijn door een ingebouwd borgingssysteem in te stellen op vijf verschillende standen én afsluitbaar. Door de bajonetsluiting zijn de spuitnozzles snel en eenvoudig te reinigen en te verwisselen.

Voor meer informatie:
Mertens B.V.
Hans Beerkens
Mobiel: +31 (0)6 51 50 56 15
Telefoon: +31 (0)77 3999 111
h.beerkens@mertens-groep.nl
www.mertens-groep.nl

Empas
Andrei de Bruin
Telefoon +31(0)318-525888
andrei@empas.nl
www.empas.nl