Van Dorssen & Frensch voor tweede maal getroffen door brand

"De kans dat je de Staatsloterij en de Toto in een week wint, is groter"

Tholen - Brand op het bedrijf. Narigheid en ellende, maar als het achter de rug is, ben je er statistisch gezien in ieder geval weer een flinke tijd vanaf. Dat geldt dus niet voor Van Dorssen & Frensch. Zes jaar geleden kregen ze na een brand te maken met roet- water- en rookschade. Vorige week werd het complete bedrijf in de as gelegd.


"Waarschijnlijk is het kortsluiting geweest in een ander pand. Door de harde wind zijn alle panden hier afgebrand. Als enige hadden wij een betonnen tussenvloer. Die heeft ervoor gezorgd dat Tons' klassieke auto en caravan en aanhangwagen nog te redden zijn, al zijn ze wel beschadigd. Maar verder is alles weg." 

Aan het woord is Willem van Dorssen, samen met Ton Frensch eigenaar van het internationale kassenbouwbedrijf Van Dorssen & French. Hun bedrijfspand, aan de Ambachtsweg in Pijnacker, maakte deel uit van het complex dat donderdag afbrandde. Sinds de oprichting van het bedrijf waren ze er gevestigd. "Negentien jaar papierwerk", concludeert geboren optimist Willem laconiek en dan ernstiger: "We hebben het pand gezien. Alles is weg. Gelukkig is onze e-mail gelukkig gered. Nu is het een kwestie van facturen opnieuw opvragen en back-ups draaien. We hebben direct een mail gestuurd naar klanten en leveranciers - of ze de laatste facturen nogmaals willen sturen zodat we ze ook op papier hebben - en of ze eventueel kunnen helpen als we gegevens nodig hebben. En dan is het een kwestie van weer hard doorwerken."

Zwitserland
Voor Willem en Ton betekent dat op het moment rondrijden door Zwitserland. Daar heeft het bedrijf naast een nevenvestiging, een goede naam en veel klanten. Met de sneeuwval van afgelopen weken zitten die te springen om vaklui. Ton vertelt. "We hebben even getwijfeld of we zouden moeten gaan, maar zodra het nieuws van de brand naar buiten kwam, kregen we direct veel aanbiedingen voor opslag en kantoor. Nu hebben we een tijdelijke locatie gevonden aan de Nootdorpseweg, nota bene bij een kas die we zelf ooit gebouwd hebben. De noodzakelijke spullen voor kantoor zijn besteld en maandag zijn we weer in het land. Tot die tijd kunnen we het meeste ook telefonisch doen." Bovendien is het ook louterend voor de twee, die al bijna twintig jaar samen de club runnen. "Telkens herinneren we ons weer iets dat ook weg is. Tja, daar heb je het dan over." 

Het is voor de twee namelijk niet de eerste keer dat ze hiermee te kampen hebben. Zes jaar geleden woedde er ook een flinke brand nabij het pand. Toen kregen ze te maken met rook- roet- en waterschade. "Volgens de verzekering komt brand statistisch gezien eens in de dertig jaar voor op een bedrijf. En bij ons twee keer in zes jaar tijd... De kans dat je de Staatsloterij en de Toto in één week wint, is groter", vat Willem samen. "Wat een pech. Dan pink je wel een traantje weg. Gelukkig zijn we geboren optimisten en gaan we weer door. En we hadden de bonnetjes nog van de vorige keer." 


Herbouw
"Het pand zal van de vloer en de fundering af opnieuw opgebouwd moeten worden. Er is niets gespaard gebleven", vervolgt Ton. "Een paar weken geleden belde een klant over een offerte die we zes jaar geleden gemaakt hebben. Daar konden we normaal op terugvallen – maar dat soort dingen worden nu lastig. Hetzelfde geldt voor de offertes die op korte termijn beslist worden. We hopen dat we niet buiten de boot vallen omdat we sommige informatie kwijt zijn, maar daar hebben we vertrouwen in. We gaan hard aan de slag. De tuinbouw is nog niet van ons af." Voor meer informatie:
Van Dorssen & Frensch BV
Willem van Dorssen
Ton Frensch
Bezoekadres: Nootdoorpseweg 13
Postadres Ambachtsweg 75
Tel. 0031- 15 369 6382
Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven